petek, 6. november 2009

Making of

Ideja DVDja se je pojavila pred dobrim letom in je počasi tlela v moji glavi. Počasi se je izoblikoval program, ideja da trije učitelji hkrati ponudimo možnost da v istem trenutku uporabnik DVDja lahko kadarkoli prilagodi posamezno asano ali drugo tehniko joge svojim trenutnim zmogljivostim. Tako sta se mi pred kamero pridružila še Eva Lina in Boštjan Zmagaj, oba učitelja joge.
Hitro sem sprevidel, da program, ki je predstavljen na DVDjih predstavlja morda le deset odstotkov vsega, kar je potrebno storiti, da se projekt konča. Avtorska glasba, režiser, s katerim je potrebno ujeti skupno vibro, oblikovalka ovitkov, tiskarna za pripravo ovitka, replikacija medijev...Zdelo se je, da stvarem ni videti konca in kraja.
In sedaj smo tu. Režiser Miha Tozon je po moji oceni opravil krasno delo, pohvaliti moram tudi montažerja Urbana Potočnika, pa Kristjana ib Boštjana, ki sta asistirala na snemanju in poskrbela za dobro voljo, ko je že primanjkovalo energije...
Matija Oražem je avtor glasbene podlage, katere sporočilnost se popolnoma ujema z besedo in sliko. Odlična fotografija je avtorsko delo Benjamina Skalerasa, Oblikovanje ovitka Urše Rajić...
Bil je res dolg snemalen dan, a uspelo nam je posneti material za oba DVDja v enem dnevu, natančneje v petnajstih urah. Vsi protagonisti smo posledice čutili še kakšen dan za tem.
Skratka, dogodek, ki se ne pozabi zlepa.
Hvala vsem!

Ni komentarjev:

Objavite komentar